Рамо до рамо - старият и новият. Снимка: БТА

Елен Герджиков бе избран за председател на Столичния общински съвет.

На проведеното тайно гласуване "за" кандидатурата му са гласували 39 общински съветници, недействителните гласове са 3, като това са били празни пликове.

Още по темата

Общият брой гласувалите общински съветници е 42-ма, от 55-ма присъствали.

До избора на Герджиков се стигна след като във вторник досегашният председател Андрей Иванов подаде оставка.

На заседанието днес Иванов благодари на колегите си за успешния мандат.

"Проведохме един мандат, който беше мандат на реформи, беше успешен мандат за целия общински съвет и аз искам да благодаря на всички, които бяха участници в този процес", допълни той.

Иванов пожела на бъдещия председател на общинския съвет и на колегите си да се работи в посока градът да стане справедлив и хубав.

"Естествено, че се вълнувам изключително. Това е изключително висок пост, който не съм целял, не съм мечтал, не е бил цел в живота ми, но нашата работа изисква от нас - да поемем отговорности", каза на свой ред Герджиков.

"Искам да работим всички заедно, защото това е единственият начин да направим онези промени, които искаме, и да изглежда градът ни добър за живеене и желан от хората, които живеят в него", допълни той.

Кметът Йорданка Фандъкова пък му пожела много сили и енергия.

"Искам да заявя категорично, че сигурно има хора, които искат да има лагери, битки в групата на ГЕРБ или между мен и мои колеги. Не сме тук, за да водим лични битки. Искрено се надявам, че ще продължим с диалог. Искам активност, енергия, много работа", допълни кметицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase