Снимка: Impact Press Group

Атаките към Андрей Иванов в последните месеци са доста сериозни и доведоха до неговото лично решение. Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира оставката на председателя на СОС.

"Смятам, че е основателно, в смисъл, че го разбирам напълно", добави столичният градоначалник.

Тя отхвърли твърденията, че е имала конфликт с Иванов, но не скри, че е имала спорове с него.

"Имала съм спорове не само с господин Иванов, но и с много от съветниците на ГЕРБ и това е съвсем нормално. В хода на работата имаме спорове, имаме някои противоречия, сядали сме, обсъждали сме, информирали сме се един друг и смятам, че това е нормалният ход на работата", коментира кметът. По думите й напрежение обаче не е имало.

По повод последните публикации в медиите, които свързваха Андрей Иванов, че е лобирал за определени фирми, Фандъкова определи като слухове и отказа да ги коментира.

Още по темата

"Не коментирам и не работя по слухове, проверявам всички сигнали, които получавам, затова още в кампанията, когато основните упреци бяха насочени към мен, винаги съм казвала, че сериозният политик, сериозният човек, когато има някакъв сигнал, го подава", коментира кметът.

На въпрос дали Иванов е забавил поемането на контрол върху Общинска банка Фандъкова каза, че едва ли лично той го е направил, но забавяне е имало и е имало наказан служител по този въпрос.

"Важното е, че е върнат контролът върху Общинска банка и то с ясната политическа воля - моята лична и на ГЕРБ", добави кметът.

Тя определи новия председател на СОС Елен Герджиков като един от най-активните общински съветници.

Йорданка Фандъкова отказа да коментира дали тя е лобирала за неговата номинация, но добави, че не е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която взима политическите решения.

"За мен е важно да има успешна работа в общината, която, при всички случаи, изисква добър диалог между кмета и Общинския съвет, какъвто съм имала и досега и какъвто, вярвам, ще имам и с новия председател", смята тя.

"Имахме един успешен четиригодишен мандат с видими резултати, заради които хората ни гласуваха доверие, и това се дължи и на работата на Борисов като кмет, надявам се и аз да съм допринесла в последните две години, но и на работата на ГЕРБ в Общинския съвет", добави кметът на София.

Тя потвърди, че директорът на Столичен автотранспорт Асен Добранов е подал оставка, като е посочил лични причини. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase