Снимка: архив Булфото

Общо 306 билборда в София трябва да бъдат премахнати от общински терени до началото на следващата година,  сочи проверка на Столичния инспекторат.

Мащабната проверка обхваща втора, трета и четвърта градска зони. Това са главните градски булеварди и пешеходни оси в центъра, както и 12 от площадите в по-широкия център, парковете и градините.

Актовете вече са връчени на фирмите и от началото на следващата седмица започва да тече 15-дневния срок за доброволно премахване на рекламните елементи.

Още по темата

При неизпълнението му ще се съставят актове, като размерът на всеки от тях може да е от 10 хиляди до 50 хиляди лева според действащата в момента Наредба за рекламата в София.

От Столичния инспекторат съобщиха, че до момента са премахнати други общо 24 билборда от Южния парк, градинката до НХГ, градината "Кристал", пред НДК, пл. "Св. Неделя" и парка "Заимов".

В момента инспекторатът проверява и рекламните и информационни елементи в автомивки, автокъщи и частни дворове. Вече е извършено пълно заснемане в два столични района - "Младост" и "Люлин", а до края на годината ще приключи заснемането и в останалите райони.

При всеки от случаите ще се проверя дали поставеният рекламен или информационен елемент има наличната и задължителна по наредбата документация.

Столичната община ще направи и план-схема за разполагането на рекламните елементи тип "хоругва" - малките пана, изработени от винил и обикновено прикачвани към стълбовете с тел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase