Снимка: Булфото
fallback

Започнала е обработка на улиците на масовия градски транспорт в София, съобщи директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

В момента пътните настилки се обработват с магнезиеви смески срещу заледяване, а ако някъде се наложи - ще има и избутване на снега, отчете още тя.

От Столичния инспекторат призовават гражданите да спазват правилата за движение, както и да не възпрепятстват движението на снегопочистващата техника с неправилно паркиране.

Към този момент пътните настилки в парк "Витоша" са почистени. Започнало е и почистване на спирките на градския транспорт, както и на подлезите в София.

Oще по темата

Инспекторатът проследява работата на снегопочистващата техника и с GPS-системата, която е монтирана на камионите и показва дали те са в движение, разпръскват смеси или избутват снега.

Веска Георгиева каза още, че е приключила проверката на транспортната инфраструктура след излизането на земеделските производители от София.

Около хиляда лева ще бъдат задържани от внесения депозит от 10 хиляди лева заради леки щети и замърсявания, посочи Веска Георгиева.

Замърсяванията върху пътните настилки са главно от моторно масло, чието почистване се прави на няколко етапа, уточни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

муспи

преди 12 години

Между другото, Боко тиквата ще удовлетвори желанието на народа, където става дума за снежинки да се пояснява че са шестоъгълни.

59

чукча

преди 12 години

абе що лъжете хората бе.тук при нас на северния полюс нищо не е изчистено.от 15 дена чакам снегорините да минат че да тръгнат влаковете на БДЖ в посока южния полюс.сега там е лято и аз отивам на море.щях да тръгна с шейната и елените,ама бойко не ни оправи магистралата.още 50 км.му останаха,но се свършили парите.то пък и *** са откраднали подковите на хайванчетата.на връщане ще мина да видя ко правят ангела смъркел и саркофази.и що го изритахте тоя бера-ласкони.бяхме големи авери.

58

Николета

преди 12 години

Светкавично почистване и никакви проблеми - нито в пешеходните зони, нито по пътното платно! Моите адмирации за добре свършената работа!

fallback