Снимка: Архив, Булфото

Полицаи приоритетно излизат по пешеходните пътеки в столицата, за да регулират движението, след като МВР отчете увеличение на инцидентите с пешеходци в последните дни.

От днес между 16,00 и 20,00 часа пътни полицаи ще контролират движението на зебрите в центъра на София и в крайните квартали.

Статистиката сочи, че за последните две седмици (от 1 до 16 ноември) са регистрирани 38 инцидента, при които е загинал един пешеходец, а 37 са били ранени. За сравнение за същия период на октомври е имало 29 подобни инцидента с двама загинали и 27 ранени.

Този месец при катастрофи в столицата постардаха две деца. Едното беше блъснато точно на пешеходна пътека на оживения бул. „Сливница“. Само за вчерашния ден в столицата са станали осем произшествия с пешеходци.

Със смяната на лятното със зимното часово време инцидентите с пешеходци са се увеличили. 20 от пострадалите при подобни инциденти този месец, са ранени в тъмната част от денонощието, посочват от МВР.

Същевременно, през първите две седмици на ноември 2010 година е имало 67 катастрофи с участието на пешеходци, при които четирима са загубили живота си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase