Снимка: Булфото
fallback

Над 120 шофьори от градския транспорт в София ще бъдат санкционирани за нарушения на Закона за движение по пътищата при работата им, съобщава МВР.

Двудневната акция срещу шофьорите нарушители бе проведена на територията на столицата от 27 до 29 октомври.

При нея са използвани мобилни системи за заснемане на нарушения на Закона за движение по пътищата, извършени от водачи на автобуси и тролейбуси на територията на София.

В хода на операцията служителите на реда констатирали, че водачите на автобуси в контролирания район на бул. „Сливница” – от Сточна гара до бул. „Константин Величков”, най-често не са спирали в т.нар. джобове на автобусните спирки, а се движели неправилно по пътното платно.

Друго системно нарушение е преминаването на червен сигнал на светофара.

Най-често нарушители са водачите на тролейбуси в централната градска част, особено в района на СУ ”Св. Климент Охридски”. Те системно не осигуряват предимство на пешеходците на сигнализирана пешеходна пътека, отчитат органите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 12 години

Точно днес сутринта пътувах за работа с трамвая. Та значи управлява го една кака, която повече от 10 спирки не си отлепи телефона от ухото и беше седнала така все едно беше в кафене с приятелки, още малко и щеше да си качи краката на таблото. И това е човек, който кара сумати народ в пиков час. Представям си пък когато е нощна смяна и няма задръсвания, как управлява, тогава сигурно дори не си прави труда да гледа пътя. И не е единствената. Често пътувам на първата седалка и имам видимост към ват

43

xa

преди 12 години

Айде да дойдат да ми вземат пари за глоба като няма и шофьора билетчета...не стига, че имам желание да се возя и да си плая за това, като много хора не го правят, а и не ми дават шанс да си пусна левчето в касичката на градска мобилност...ем глоба нема да има.

42

525

преди 12 години

Като са почнали с грандския транспорт, няма да е зле да сложат будки за билети на спирките, защото мозъкът ми не възприема факта, че от теб се очаква да се блъскаш между 50-60 души, за да отидеш до шофьор, който не разполага с билети. Това е някаква изключително долна и глупава система за прибиране на пари от глоби!

fallback