Аварийно кацналият самолет. Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Самолет Боинг 747 – товарен вариант, на Кралство Саудитска Арабия, с регистрация TFAAB кацна аварийно на летище София, съобщиха от транспортното министерство.

Самолетът е изпълнявал полет от Брюксел за Риад, превозвал е лесно изпарими вещества.

При прелитане над българското въздушно пространство екипажът е докладвал на Ръководство въздушно движение за светеща сигнализация за пожар в товарния отсек.

В съответствие на процедурата е поискано разрешение за аварийно кацане на летището.

Тече проверка, която до момента не е установила пожар на борда.

На пистата има пожарни коли и линейки в близост до самолета, които да се намесят при необходимост.

Входът и изходът към терминал 1 на аеропорта са отцепени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

d'eba

преди 12 години

verno ne e markiran samoleta, basi!

25

Петър

преди 12 години

Ники, не лъжи. 747 си е установил на стоянката и не е мърдал. След него имаше само полет на Малев с достатъчно гориво, който направи кратък Holding. Хора, стегнете се, не ми говорете за аварийни писти и глупости, защото децата по форумите са по-светнита от Вас. Имало е авария, самолетът е дошъл, спазени са процедури, всички са доволни, освен 2-*** разбирачи във коментарите под новините! Поздрави на всички, четете, интернет е без пари!

24

Петър

преди 12 години

До Артемида: А380 може да кацне на нашето летище, пистата го позволява, кацали са самолети с подобно тегло. Просто А380 по търговски причини няма скоро да се появи в София. Само малък брой летища тип Франкфурт, Токио, ЛА, Париж и 10-тина други имат нужната инфраструктура за обслужване на А380 чрез ръкави. Ние, Прага, Виена, даже Цюрих, Варшава, както и безброй други летища, в пъти по-развити държави не считат такава инфраструктура за нужна. Не пишете глупости, мили хора, има google....

fallback