Снимка: архив Булфото
fallback

Краят на хартиения билет в градския транспорт наближава. Столичната община навлезе в последния етап от оборудването на обществените линии с електронни датчици.

Около 450 000 софиянци вече ползват електронни карти за таксуване, сочи статистиката.

Бъдещата електронна карта ще струва 3 лева. Дори да не сте редовен пътник, ще може да я зареждате като ваучер с 5, 8 или 10 курса. Зареждането отнема по-малко от минута, твърди bTV.

Местата, където може да се зареди, сега са 30, но в следващите месеци ще се увеличат с още 80.

Голямото улеснение е, че електронният билет ще важи за всички видове транспорт, включително и за метрото. Ще има възможност и за онлайн зареждане.

Все пак хартиеният билет ще остане като вариант за пътниците. Той ще се продава от билетен автомат в самите превозни средства и ще е основно за хората, които ползват случайно градския транспорт и не са постоянни клиенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

BaHkO

преди 12 години

Много е лесно да се влезе в метрото, за съжаление. Както разбрахте бил съм и в USA и UK. Особено в London, UK, там не може да мине и муха ако нямаш билет!За съжаление има една огромна грешка - Излизането е като през преса! Огромни перони и накрая се набиваш в нищото!25добавен от: rainbou1 преди 14 часаСлава богу че поне въведоха метрото, та там е трудно да плъзнат гратис

29

NA

преди 12 години

Е какво може да се каже за тази новина освен че са си свършили работата перфектно.

28

Анонимен

преди 12 години

Ето това вече е добре свършена работа! Браво!

fallback