Снимка: Булфото
fallback

Два нови кучешки приюта ще бъдат изградени в София – в районите "Надежда" и "Кремиковци", стана ясно по време на заседанието на комисията по околна среда към Столичния общински съвет.

Това са единствените райони, които разполагат с терени, които отговарят на изискванията, описани в Наредба 41 на земеделското министерство.

Преди да решат къде да бъдат построени новите приюти, експерти са проучили общо шест столични района – "Сердика", "Подуяне", "Кремиковци", "Младост", "Надежда" и "Искър".

Центровете за настаняване на бездомни кучета ще са с капацитет от общо 850 животни – 500 в "Кремиковци" и 350 в "Надежда".

Oще по темата

По проект се предвижда приютите да са със сглобяеми конструкции, които при нужда да могат да се местят.

В район "Младост" пък ще бъдат изградени кастрациоцен и ветеринарно-медицински център с капацитет от 70 клетки.

Центровете в „Кремиковци“ и „Надежда“ ще бъдат изцяло общински, за разлика от най-големия приют в момента – този край Горни Богров, за който общината плаща наем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Лина

преди 12 години

Това е един прекрасен начин за решаване на проблема с бездомните кучета. Подобни приюти са хуманен начин за намаляване броя на уличните кучета!

14

prag

преди 12 години

KOGA 6TE POSTROQT PRIUT XA HORATA ..KOITO SA BEZ DOM....ILI OSTANALI NA ULITSATA.....

13

Пупи

преди 12 години

Приветствам!!! Дори смятам, че проекта е страхотен! Сигурен съм, че много хора, които не могат да си позволят Померан, Кралски Йоркшир, или "Индонезийска перленобяла шийка с тънък но дълъг косъм" (каквото и да означава това) ще отидат в един такъв приют, ще вземат един сладур като този на снимката и ще направят две или повече детски очи искрено щастливи!!!

fallback