Снимка: Булфото
fallback

Столичната община има намерение да подготви проект за строителство на 110-120 апартамента в столичния кв. "Филиповци", обяви пред журналисти главният архитект на София Петър Диков.

По думите му това е максималният брой на жилищата в осем или девет триетажни жилищни сгради.

Максималното финансиране по тази схема е пет милиона лева, като парите ще се търсят по оперативна програма "Регионално развитие".

Диков посочи, че ромите ще бъдат настанени в апартаментите срещу месечен наем, а освободените от тях незаконни жилища ще се премахнат.

Диков посочи, че проектът ще е пилотен, а в бъдеще може да се пренесе и върху други терени с малцинствени групи.

Според него трябва да се разработи жилищна програма, която да обхваща не само ромите и маргинализираните групи, но и млади семейства с жилищни затруднения.

Главният архитект обяви още, че през следващия мандат ще се работи и по програма за възобновяване на строителството на общински жилища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

379

Анонимен

преди 12 години

Ми дремете като мунди по къщите опъвайте си кожите пускайте на децата си мазни чалгии правете хъхривите герои после ревете да ви *** у празните глави в гърция отдавна има 17 ти ноември ама там хората са хора и отделно за какво квичите бе аз да не се качвам по кръчмите по масилте или на сватбите да пера мазни гьобеци *** у петък или събота вечер и ги виж по кръчмите кой ги възпитава тия деца кой им дава за пример софка маринова и славчо

378

българка

преди 12 години

И 1 лв. да им направите наема пак- няма да плащат- нито наем, нито ток, нито вода, нито данъци!Тези които искат да им строят жилища да отидат да видят какво са направили от тях в другите градове! Толкова млади семейства имат нужда от жилища, но се свиват по квартири ,нима те не са заслужили тази държава да им помогне?А *** РОМИ, развъждащи се като зайци, които не са дали на държавата нито лев - да се ширят в нови жилища!УПРАВЛЯВАЩИ ОСЪЗНАЙТЕ СЕ!!!Отървете ни от тази НАПАСТ!!!!!!

377

fandkova

преди 12 години

hestito na peheliv6ite ot fakulteto

fallback