Йорданка Фандъкова. Снимка: БТА

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова е издала заповед за спешна проверка в „Столичен електротранспорт” – депо „Красна поляна”, съобщават от общината.

Поводът за проверката е сигнал от работещи в депото, които са съобщили за нарушаване на трудовата дисциплина, Кодекса на труда и вътрешните правила за организация на работа в подразделението.

Писмото на ватманите от Красна поляна е заведено в събота в общината.

Те се оплакали от „непрестанен психически и сексуален тормоз от страна на началник „Експлоатация” в депото Живко Бодуров“, съобщи тогава "Новинар".

Дори две служителки на депо „Красна поляна” – Мариана Иванова и Михаела Губеранска са подали жалби за сексуален тормоз срещу него.

Друга служителка - Красимира Кючукова, е подала подава жалба в ръководството на предприятието за упражнен върху нея психически тормоз от страна на Бодуров.

Още по темата

През април в общинското дпредприятие е била свикана спецкомисия за изясняване сигналите срещу Живко Бодуров, но окончателно становище по тях все още няма.

Това принудило работниците в депото да започнат подписа с искане за уволнението на Бодуров, в която са се включили близо 75 души.

Ватманите от Втори трамваен парк в кв. „Красна поляна” се оплакват и от спрените от няколко месеца бонуси в предприятието.

Столична община проверява сигналите и ако бъдат установени нарушения, ще бъде поискано отстраняване на конкретни служители, уточняват администрацията.

В началото на месеца, Столична община обяви най-печелившите си търговски дружества.

Пети сред общинските дружества, реализирали най-големи приходи, е именно "Столичен електротранспорт" ЕАД. След облагането с данъци печалбата му е 1,211 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase