Снимка: Булфото
fallback

Участъкът от бул. "Ломско шосе" между улиците "Хан Кубрат" и "Бели Дунав" ще бъде пуснат в експлоатация още през втората половина на юни, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя инспектира строителните дейности на булеварда, които се финансират заедно със строителството на втория лъч на метрото по ОП "Транспорт".

Фандъкова уточни, че в началото на септември ще бъде пуснат и участъкът по булеварда между ул. "Хан Кубрат" и надлез "Надежда".

Реконструкцията на булеварда, която върви заедно със строителството на метрото, обхваща пътните платна и прилежащите тротоари.

Новото пътно платно е с шест ленти за движение, включително лента за паркиране и велосипедна алея. Ще има 350 дървета, от които вече са засадени 180.

Изгражда се ново улично осветление, а всички участъци на кръстовища по булеварда ще са с достъпна среда за инвалидни и детски колички, както и със специална настилка, която е за хора със зрителни затруднения.

Общата стойност на проекта за строителството на булеварда е 5,6 млн. лв.

Кметът съобщи още, че през тази година ще се ремонтират и три от общо 16 мостови съоръжения на надлез "Надежда".

Изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев посочи от своя страна, че предстои началото на довършителните дейности по две вече изградени метростанции – "Надежда" и "Хан Кубрат".

Братоев посочи, че все още не е подписан договорът с "Метровагонмаш" за доставка на нови метровлакове.

През тази седмица КЗК се произнесе срещу жалбата на другия участник в процедурата – испанската фирма "КАФ", но тя може да обжалва решението и пред ВАС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Вили

преди 12 години

Аз като съм от Лом може ли да се движа с предимство? :D

11

РК до 8

преди 12 години

Единственоното разширение идва от премахването на трамвайните линии.И горе-долу се връзват нещата,преди бяха по 2 пътни платна в посока,а сега с махането на линиите на трамвая се добавя по още една лента в посока и стават три.На думи не звучи зле,но реалността мисля,че ще е друга!Едното платно отново ще е заето от паркирали автомобили и за движение остават две,но като се има на предвид,че и преди доста шофьори използваха трамвайните линии за пътна лента, може и да има подобрение,но то ще е .....

10

12

преди 12 години

Какви шест ленти...това са глупости, неверни неща ...то дали ще има място за по две ленти в двете посоки не се знае...!!!

fallback