Снимка: БТА
fallback

„Предстоят промени в ръководството на „Екоравновесие“, заяви столичната кметица Йорданка Фандъкова.

Коментарът й е по повод протеста на екоорганизации пред църквата „Света София“ срещу „притеснителните“, както ги нарече в петък, резултати от проверката на общинското предприятие.

Заради големите нарушения е назначена нова проверка на звеното „Вътрешен контрол“ към Столичната община.

За предстоящите съкращения екоорганизациите са били уведомени и въпреки това протестират днес с плакати „Бояджийска вън“.

Фандъкова обаче уточни, че зам.-кметицата по околната среда няма да бъде уволнена. В момента Бояджийска е с разширени функции, тя пое и финансите на общината, след като кметицата прие оставката на Минко Герджиков. 

„Ако отстраним всички, тогава кой ще работи? Имаме нужда от нова програма за справяне с проблема с бездомните куче в града”, обясни кметицата.

А какви са нарушенията в „Екоравновесие”? – настоящият директор на предприятието си е отпуснало пари за ремонт в Горни Богров, без да поиска одобрение от кмета или от ресорния заместник-кмет.

В момента "Екоравновесие" се управлява от Петър Петров, който беше заместник на предишния шеф Мирослав Найденов, настоящ земеделски министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 13 години

Фандъкова,нека ти тежат на съвестта стотиците убити беззащитни кученца. Наясно ли си какво правиш? тежка карма те очаква.

34

Natali

преди 13 години

И много важно .... Когато прибират кучетата за кастрация и ваксинация .. не ги връщат на същото място ! Това е противозаконно. Пускат ги някъдете, където обричат новодошлите кучета да бъдат нападнати от териториалните им събратя, да умрат от глад ... защото няма кой да ги храни на новата им територия... Защо, ако искат да ги уморят по този начин, просто не го направят директно.. Без да ги кастрират и ваксинират.. Така или иначе това са държавни пари!

33

zoro

преди 13 години

Е щом Бояджийска ще управлява и финансите!!!!, по-лошо от това, няма на къде!! Тази така я мразят в общината, а пък с инспектората колко се "обичат", мани, мани..С В.Георгиева как се карат, карат я да подписва документи с невярно съдържание!! А милата Фандъкова незнае какво да прави!! Някой наистина знае ли, кой я лансира тази?

fallback