Минко Герджиков. Снимка: Булфото
fallback

"Моята оставка е свързана с това, че искам да поема лична отговорност, че възникна напрежение, свързано със презонирането, което влияе върху определянето на данъчната оценка на имотите", коментира пред “Фокус” Минко Герджиков, който днес подаде оставка като зам.-кмет на Столична община.

"През 98-ма година например „Малинова долина” се е водила вилна зона, а сега е равностойна на „Младостите” и на „Студентски град", поясни той позицията си.

Oще по темата

По думите му – на места се е натрупало по-голямо увеличение от това, което предварително е било планирано.

"Например в един от районите – кв. „Банишора”, по решение на Общинския съвет от 1998 г. кварталът е бил определен да попадне в трета зона, а технически службата е подала информация, че районът е за четвърта зона. Сега ние, слагайки „Банишора” в по-горна зона, се получи по-голямо натрупване от 50 %, тъй като ние прескачаме две зони. Натрупа се едно допълнително, скрито увеличение", каза Минко Герджиков.

"Считам приетото решение да се върне старата система и старото зониране за правилно. Ще се направи организация хората от променените зони да получат нови съобщения, които да съответстват на миналогодишните и тези наши съграждани, на които са взети по-високи суми, ще могат да си получат обратно средствата", каза подалият оставка зам.-кмет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Кога?

преди 13 години

Кога такса смет ще се разпределя справедливо, кога? - ценообразуването на тази услуга е несправедливо и безумно скъпо.За какво зониране говорим, когато центъра на София стана клоака. Тротоарите са пълни с коли инвалиди, майки с деца няма къде да ходят, разбити, дупки по улиците, ***, мръсотия навсякъде, сградите остаряват. За какво да плащаме, за мръсотията и ***, в която живеем. Не може така, за да получиш трябва да дадеш!

110

Владко

преди 13 години

Хубава снимка на фона на рушащата се Захарна фабрика, символ на безсилието и управленската импотентност. Подходящ фон за некадърното ченге, което си отива.

109

Анонимен

преди 13 години

До 123, кой да сложат ГЕРБ са много зле с кадровия потенциал, тук се пише за София, но ако знаете само какво е по останалите градове и села в страната там е с пъти по зле. Набутаха се такива негодиници в държавното управление по места че ако изкарат мандата евтем ще я закъсаме. По скоро да се измитат. Сега край протестите против горивата и монопола медийните герои ББ и ЦЦ нешо ги няма и ако в световен мащаб падне цената на петрола и се свалят цените по бензиностан. ще излязат да се хвалят.

fallback