Георги Кадиев скочи срещу бюджета на София. Снимка: Булфото
fallback

„Безличен, на статуквото, безцветен, рахитичен, болен от свински грип”.

Това е бюджетът на София за 2011-та година, видян през очите на кандидата за кмет на БСП и настоящ общински съветник от същата партия Георги Кадиев.

Според червеното юпи няма да бъде решен нито един от наболите проблеми.

„По същия начин, по който има 10 000 бездомни кучета в момента в София, ще има и догодина. По същия начин, по който има 9 000 липсващи места в детски градини и ясли, ще има и догодина. По същия начин, по който няма завод за боклук 2010, няма да има и 2011-та, и 2012-та, и 2013-та даже. По същия начин, по който нямаше кръстовища на две нива, а трябваше 6 да се строят 2010-та година, няма да има и 2011-та година”, твърди Кадиев.

Накратко, според него бюджетът бил болен от „свински грип”.

 „Да не кажа, че е от 120 години свински грип, колкото е трудовият стаж на председателя на общинския съвет Андрей Иванов”, зарадва с още духовитост другарите си Георги Кадиев.

И най-накрая сложи черешката на тортата: „Приемам го донякъде лично, защото може да се наложи да го довършвам този бюджет. И поради тази причина трябва се опитваме да изградим позиция, за да не се окаже, че просто критикуваме”.

И все пак опозицията продължи със забележките, придружени с числа. Информация за касовото изпълнение за 2010-та година. Общата сума за събраните приходи, спрямо заложеното в бюджета, била само 72%. 

„Огромно неизпълнение на приходи и разходи”, посочи Георги Кадиев. Затова от БСП обмислят дали да поискат оставката на кмета Йорданка Фандъкова и нейния заместник Минко Герджиков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Симов

преди 13 години

Уважаеми другарю Кадиев. Там където има комунисти, винаги има заразни болести. Справка: Трудовата ви книжка другарю Кадиефф. Какво сте работил до сега? Пиявица? Кърлеж? Батман? Пожарникар? Отговорете.....

34

Венелин

преди 13 години

Гласувайте пак за гербистите. *** сега ще се кара в Севлиево,dnes.bg/sofia/2011/02/02/sofiiskite-bali-***-trygnaha-kym-sevlievo.110305ment-newestа догодинаможе и в чужбина...Пък да видим каква ще е такса смет!

33

Емо

преди 13 години

хахахахахаха и забележи:Приемам го донякъде лично, защото може да се наложи да го довършвам този бюджет."пак ще се кандидатира и се надява не че ще вземе повече от 10% ами че ще спечели!!! хохохохохохохохохоохохо

fallback