Снимка: Булфото
fallback

В градския транспорт в София ще се пътува само с електронна карта от пролетта на 2012 г.

"Дотогава и в автобусите ще бъде въведена тикет системата за таксуване на пътници", обяви зам.-кметът Любомир Христов.

Сега електронни валидатори и автомати за продажба на билети има монтирани само в тролеите и трамваите.

След като и автобусите бъдат оборудвани с такива устройства, сигнали от всички машини ще се предават до център на градския транспорт.

"Така ще се отчитат по-добре приходите от продажбите, пътуванията и натовареността на линиите", обясни Христов.

Тикет системата ще струва около 7 млн. евро, а средствата ще се осигурят чрез заем от Европейската банка за възстановяване и развитие.

Сега по линиите в столицата се движат около 650 автобуса. С въвеждане на електронната система за таксуване постепенно ще бъдат премахнати билетите и пътниците ще се возят само с електронни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Не заслужават ли?

преди 13 години

*** ще измисли как да цакне и тази система. Запомнете ми думите! Ако не друго, постоянно ще са повредени и няма да могат да отчитат. И всеки пътник ще казва "Ами като не отчита, аз какво съм виновен!" Ако ни беше нормална държавата, щеше да е нередно да бъдеш гратисчия. Като се знае обаче какви далавери се въртят в сферата на обществения транспорт дето уж все е на загуба, не си ли заслужават да те возят гратис поне отвреме навреме?

59

Анонимен

преди 13 години

A можеха тези 7 млн. лв да ги използват за заплати на кондуктори.Предвид, че с кондуктор в превозното средство изчезват на 100% опитите за пътуване гратис и се осигурява на редовните пътници комфорт и спокойствие, защото сега ежедневно стават свидетели на грозни сцени с контрольори.Освен това ще се ограничи пътуването на разни клошари и мръсни ***.

58

fantazor

преди 13 години

Сменяме от билетна система минаваме на "тикет система"! Бреееейййй... т'ва изобретение от Европата ще да е дошло. Чакай да изтичам до речника да си го преведа, че да не оставам назад.

fallback