Снимка: БГНЕС
fallback

"Концепцията за паркиране в столицата ще бъде решена едва след приемането на поправка в Закона за движение на пътищата", коментира кметицата Йорданка Фандъкова.

По думите й в поправката ще се спази предварителното райониране на София на три зони – синя, зелена и жълта.

Oще по темата

Според нея обаче жълтата, която обхваща кварталите, трябва да е безплатна. Зелената зона трябва да е с цена от един лев за час, синята – по-скъпа.

"В бъдеще зелената зона може да обхваща и части от жълтата, които са около търговски центрове и пазари", допълни тя.

Фандъкова очаква поправката в закона да бъде приета от парламента до края на октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 13 години

Вече няма къде да си спираме колите, това е безобразие... навсякъде забранено или платено, 1 лев на час или по-скъпо, това са пари, защо трябва да плащаме за неохраняем паркинг?? И на райграса не може, че пишат актове.. И пътища са скапани и управляващите за ***, на къде вървим не знам.. И защо да е платено покрай големите магазини.. защото съм отишъл да си купя хляб за 1 лев и трябва да дам 1 лев за паркинг?! Кметицата може да се надупи и да и пъхаме левчетата там!!!

30

До 26 от патещия

преди 13 години

Може. "Добронамерен" съсед или служител от мола пуска сигнал до общината, че нещо е направено без разрешение. Точно на следващия ден колчетата са махнати. Друг е въпросът, че аргумента е в левове :( Както казах-жалка работа

29

вторник

преди 13 години

Абе тия горе кога ще започнат да разсъждават,а не да мислят Само мислят от къде да вземат пари Хайде поразсъждавайте малко върху това-как да дадете пари на народа /ДА МУ ДАДЕТЕ ТОВА,КОЕТО МУ СЕ ПОЛАГА/

fallback