Преди три седмици бяха съборени 80 незаконни бараки. Снимка: Булфото
fallback

На живеещите в ромското гето в столичния кв. "Малинова долина" са връчени предупреждения за премахването на незаконните постройки, съобщи кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев.

Близо 20-те бараки ще бъдат премахнати следващия месец.

Това е седмото поред незаконно гето, което ще бъде премахнато в този квартал, допълни той.

Преди три седмици бяха съборени 80 незаконни бараки.

Тогава служители на полицията съставиха актове на живеещите без адресна регистрация, а от "Екоравновесие" прибраха бездомните кучета в района.

Констатирано е, че живеещите в гетото са жители на Берковица, Луковит, Лом и Ловеч, уточни кметът Дилчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Анонимен

преди 13 години

браво ГЕРБ тихо и леко си вършете политиката

73

Gabi

преди 13 години

Преди няколко дни даваха по ТВ интервю с роми:дошли преди десетина години от дълбоката провинция,дали им фургони и сега реват:Няма как да живеем, в един фургон съм с три деца, а те с още по 3-4 - значи в него са се нагичкали 10-12 човека! Вече се смятат за кореняци-софиянци и искат да им дадат сградите на бившето поделение в Суходол,другаде не искат и да чуят да отидат! Ами ВСС да разпореди тримата съдии от ВАС, Ботуша и омбудсманът да им дадат палати-те,които са построили,белким се съгласят!

72

Mery

преди 13 години

Практика на *** от Северозападнала България е да окрадат каквото има в съответното населено място,да продадат тухлите,прозорците и вратите на пляч-косаните къщи и когато след тях остане лунен пейзаж,да се преместват в покрай - нините на София и да започнат да крадат,бият,убиват.Понеже 5 дружества за защита на ромите ги защитават,полицейските началници нехаят,съответно поли-цаите си ядат ежедневно дозата бой,*** са толкова нагли. А Ц.Ц. ежед-невно припява: Няма етническо напрежение!

fallback