Снимка: Булфото

Въвеждат се промени в движението в централната част на столицата заради първомайския митинг на БСП и празника на левия печат и вестник "Дума", съобщиха от Столична община.

От 8.00 ч. до приключване на проявите се забраняват престоят и паркирането на превозни средства, с изключение на автобусите превозващи участниците в митинг-шествието на северната част на пл. "Св. Александър Невски" и пл. "Княз Александър Първи".

От 10.00 до 12.00 ч. се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по ул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "В. Левски", по ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Александър Невски", както и по ул. "11-ти август" между ул. "Московска" и пл. "Св. Александър Невски".

Митингът ще се проведе в интервала между 10.00 и 13.00 ч. в южната част на пл. "Св. Александър Невски", извън зоната за сигурност на Народното събрание.

Шествието е от 12.00 до 13.00 ч. с маршрут - от площад "Св. Александър Невски" по ул. "Оборище", бул. "В. Левски", бул. "Цар Освободител" до площадката с детски игри в Борисовата градина с провеждане на празника на в. "Дума".

При преминаване на шествието по маршрута движението на превозни средства ще бъде спирано и възстановявано поетапно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase