Снимка: Булфото
fallback

"България има най-некадърното и най-некомпетентно правителство за всичките 20 години", заяви Румен Овчаров преди Първомайския протестен митинг на левицата в София.

Той поиска оставката на правителството на Бойко Борисов.

Днес на площад “Народно събрание” в София се провежда митингът н червените.

За да изразят отношението си към политиката на управляващите и за да дадат своя отговор срещу кризата, на площада са се събрали представители на ръководството на БСП и членове и симпатизанти на левицата от цялата страна.

Пред тях говори председателят на НС на БСП Сергей Станишев. "Вдигането на ДДС ще повиши с 20% цената на всяка стока, която купува българинът. Правителството иска да прехвърли тежестта от кризата на ваш гръб.

Този данък ще вземе повече доходи от бедните. Всеки ден в повече на това правителство носи щети на България. То трябва да си ходи, заяви той.

Станишев каза, че през предишните години левицата е празнувала 1 май с чувство на съзидание. "БСП има самочувствие да каже, че направихме най-много за това българският народ да живее добре.

Настроението в страната сега е различно – хората чувстват несигурност. Бизнесът и обикновените хора живеят в несигурност за доходите си, за това каква антикризисна мярка ще предложи правителството, с какво ще ни изненада", каза лидерът на БСП.

Той подчерта, че хората живеят в страх от полицейщината, от това че всеки е незащитен от една репресивна държавна машина.

"Все повече хората започват да осъзнават какво се случва. С приказки правителството няма как да обясни защо икономиката се срива и бюджетът се оголва.

БСП и левицата днес сме в София, в Пловдив, в Бургас, в други градове, за да протестираме срещу политиката на правителството. Ние сме против тази политика и ще се борим за всяко социално право, което искат да отнемат.

Ние сме алтернатива на това управление. Дянков трябва да си ходи и това е първата антикризисна мярка”, заяви пред протестиращите Станишев.

Галя Асенова от Младежкото обединение на БСП каза пред протестиращите, че младите хора протестират срещу политиката на финансовия министър Симеон Дянков. Тя посочи, че през 2009 г. 69 000 млади хора са останали без работа. 

Галя Асенова обяви началото на кампания срещу безработицата сред младите хора. Кампанията на Младежкото обединение ще продължи два месеца – май и юни и през това време ще бъдат събирани молби за назначаване на работа.

В края на юни тези молби ще бъдат предадени на финансовия министър. Мотото на кампанията е „Дянков – назначи ме, или си върви”.

В 12.15 часа от площада тръгна Първомайско протестно шествие.

Oще по темата

Участниците се отправиха към Лятната естрада в Борисовата градина, където се включиха в отбелязването на празника на вестник “Дума” и левия печат.

3000 – 3500 симпатизанти и привърженици на БСП се събраха на митинг-протеста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1559

SAPATA

преди 14 години

Довечера, живот и здраве.

1558

Икономист

преди 14 години

Тук съм!

1557

Икономист

преди 14 години

Здрасти SAPATA Случайно погледнах "мястото на срещата" и с удоволствие видях, че си тук.Аз съм на вилата и имам малко работа.Ще се появя към 20,00 ч. С удоволствие ще си побъбрим.Открии "присмехулника" и го покани на рандеву.Той като изявен интелектуалец искаше да отпразнуваме 24 май.

fallback