Снимка: Булфото
fallback

Пред парламента започна протестът на природозащитниците срещу последните поправки в Закона за ГМО.

“Българите са на последно място по продължителност на живота в ЕС, вие ще ни пратите на последно място в света”, “Цецка Цачева оставка!” - са само част от надписите по плакатите на протестиращите.

На един от плакатите има изобразен октопод, чиито очи са изобразени като долари, а пипалата му водят до снимките на Евдокия Манева, Цецка Цачева, Нона Караджова, Джеймс Уорлик.

Организаторите на кампанията “България свободна от ГМО” раздадоха на всички присъстващи листове, в който всеки да напише името си и сред множеството се четат следните надписи: “Ваня не иска ГМО”, “Тодор не иска ГМО”, а сред протестиращите върви поредната подписка срещу поправките в закона.

Протестът е огласен от български песни и скандирания “Долу ГМО”, охраняван е от полицията.

Oще по темата
 

След като раздадоха по няколко домата и краставици на депутатите, представителите на ВМРО се присъединиха към протеста на еколозите.

От депутатите единствените, които уважиха протеста, бяха председателят на СДС Мартин Димитров и депутатът Ваньо Шарков.

“При такова обществено мнение депутатите няма какво да обсъждат вътре в зала, а да се вслушат в гласа на обществото”, заяви Мартин Димитров.

Той добави, че сините депутати ще се борят по всички възможни начини срещу допускането на генномодифицираните организми в страната по един или друг начин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

ГМО

преди 14 години

Прави ми впечатление, че след преравянето на десетина статии и коментарите към тях по темата не намерих нито на едно място транскрипция на абревиатурата "ГМО". Добре де сещам се, само че факта че се вика за и против абревиатура ме притеснява. Колко от тия хора разбират достатъчно, за да могат да преценят каквото и да било? Не съм микробиолог, макар дачета това онова като остане време, но ми се струва, че и за *** трябва да е ясно, че за да занесеш два заека в Австралия няма нужда от ГМО.

120

Анонимен

преди 14 години

122, твоите деца ,ако още ги няма след ГМОто никога няма да се роядят , а ако ги има вече - техните деца ще са *** вследствие на това ,че родителите им са набивали гмо. Затова колкото и далече да избягаш от тук и да обгориш земята ни , и ти и твоите деца ще страдате. Жалки егоистични безхаберни ***.

119

Хурка

преди 14 години

Колкото и да се старае човек да яде "чисти" храни, това няма как да стане в България. Просто изчакваме кой колко може да поеме... не само ГМО, а и стотици други ***, с които са пълни трапезите ни... Холивудските драми биоряпа да ядат!

fallback