Снимка: Булфото
fallback

Столичният общински съвет прие с мнозинство местните данъци и такси за 2010 г. да не бъдат променяни.

Така през следващата година данъкът върху недвижимите имоти, данъкът върху наследствата, данъкът за притежание на моторно превозно средство, данъкът за придобиване на имущества при дарение и по възмезден начин, както и патентните данъци в Столичната община ще се запазят в размера си от тази година.

Против предложението за запазването на размера на такса смет гласуваха съветниците от БСП.

За следващата година обаче няма да бъде давана отстъпка от 5% за гражданите, ако платят целия размер на такса смет в началото на данъчната кампания.

Градският парламент одобри и план-сметката за почистване на столицата догодина.

През 2010 София ще се хигиенизира със 141 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

ОДИСЕЙ

преди 14 години

Заглавието на новината е "Данъците и таксите в София остават на цените от 2009". Моля Днес.бг внимателно да подбира тези, които списват новините. Цена могат да имат стоките и услугите, които закупуваме, но не и данъците - тях не ги купуваме, а ги дължим на законово основание. Вместо цени, бихте могли да напишете - раззмер примерно.

8

Гражданина

преди 14 години

Плащаме огромни такси за смет, а парите потъват в джобовете на някой хора, докато ние си тънем в мърсотия. Къде отиват тези милиони левове? Отново в джоба на поредната мутра-мафиот! Писна ми да ме крадат! Няма уважаващ себе си софиянец, който да не е силно подразнен от мафията с *** и мафиотската структура наречена Паркинги и гаражи.

7

XP

преди 14 години

Защо да плащам такса смет формирана върху данъчна оценка на имота?Нима той сам посебеси генерира ***?Не, *** произвеждат стотиците хиляди *** дошли от анка и паланка и настанили се под наем в панелните гета,без адресна регистрация.Като ги хване СОС да плащат,тогава ще дочакат и от мен таксата за смет!

fallback