Снимка: БГНЕС
fallback

Кметицата на София Йорданка Фандъкова разпореди ежедневни проверки на училищните дворове в столицата за наличието на безпризорни кучета, обявиха от столичната община.

Обиколките ще се извършват от служителите на Столичния инспекторат съвместно с полицията.

Проверките ще обхванат и собствениците на домашни животни, които избират като място за разходката им училищните дворове.

На нарушителите ще бъдат съставени актове.

Целта е да се защитят децата от евентуални нападения на уличните четириноги.

Миналата седмица служители на Столичния инспекторат, съвместно с полицията, направиха проверка в няколко училищни двора в столичния район "Люлин".

Само за няколко часа там бяха уловени и извозени към общинските приюти за безпризорни животни осем кучета с агресивно поведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

inata4

преди 14 години

Лошото е, че ако се махнат кучетата ще започнат проблемите с котките и плъховете! Както по изборите тук имаше интервюта с хора от различни професии и един втеринар каза, че всичко опира до *** в столицата в крайна сметка...Така че ако разрешим въпроса с ***, ще се реши и въпроса с бездомите кучета...

111

Анонимен

преди 14 години

И аз съм за, защото продавам оръжие и това ми е основния проблем как да обзаведа всеки с огнестелно оръжие! Няма по- хуманно от окончателноо решение спрямо кучетата- има кучета- има проблем, няма кучета....няма проблем, важи и за хората!!!

110

Анонимен

преди 14 години

И куетата като ще вземат да се уплашат и мани,мани....стрес, абе къде са защитниците на кучешките права, бе...там разни Амнести, Хелзинкски комитети и вся осталная ***?!

fallback