Снимка: БГНЕС
fallback

Възрастна жена бе принудена да чака близо три часа пред столичната болница „Свети Иван Рилски" линейка, която да я откара до дома й. Това съобщи за БГНЕС дежурният лекар в отделението по хемодиализа.

Неприятната случка се разигра около 18:00 часа във вторник пред болницата, в която жената била приета за редовната си хемодиализа.

След приключване на процедурите жената е трябвало да бъде откарана до дома си с линейка на Бърза помощ, която е наета от Столична община да обслужва хората на хемодиализа.

След като линейката не пристигнала, дежурният на отделението отново позвънил на номер 150.

На жената е дадено яке, тъй като започнала да трепери.

Дежурният лекар се опитал да я настани в личния си автомобил и да я закара до дома й на собствена отговорност, но жената била трудноподвижна и не успели.

Около 20:40 часа линейка на Бърза помощ най-накрая пристигнала на мястото и откарала жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Захарин

преди 14 години

е така е Държавата няма представа че това са увредени хора,а пук хората не знаят колко е трудно на шофьорите на линека с тази диализа и защо се возят с линейки-ТРЯБВА да има Държавна институция с коли и да се занимава с тези болни а не Спешна ПомоЩ,линеиките са за друго и без това в тях при транспорт на тези болни няма медицинско лице,трябва да е часна фирма в цяла България и държавата да им плаща и хората да си возят болните както са такситата така е в ИРЛАНДИЯ а линейките да си поемат спешните

50

Доньо

преди 14 години

Някой да има изненадан от ситуацията?Или на кратко нищо ново под слънцето.Има ли стойност човешкия живот в БГ?По начина на към хората отговора е ясен- да влезе убития.Жената е болна да не е някой депутат а...!!!Я за леля ви Цецка как светкавично са изпратили кола като се развалил мерцедеса и а....ама светкавично разбирате ли ? Болни,пенсионери, кандидат пенсионери,мижитурки,данъкопладци и други те не са хора но от тях се иска да оправят бюджета на г-н Дянков за това други няма,до там е !

49

CITY

преди 14 години

По повод пост 46: Не съм за обиждането на която и да е професия,но човекът,който загубих също упражняваше професия с риск за живота си.Негодуванието ми е заради липсата на ЗАГРИЖЕНОСТ КЪМ ЧОВЕКА на всяко равнище!

fallback