Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Студенският съвет към Богословският Факултет СУ “Св. Климент Охридски” и православни християни, духовници, както и братствата на столичните православни храмове организират на 21 юни от 11.30 ч. литийно шествие за забрана на гей парада.

Целта на шествието е „предотвратяване на обявения за 27 юни гей-парад и заявяване на нежеланието на българското общество да приеме за нормални хомосексуалните взаимоотношения, както и всяка друга извратеност”, заявиха организаторите на събитието.

„Ние не сме против правото на самоопределение на всеки, но не смятаме, че е полезно и здравословно за обществото афиширането, особено наглото парадиране с обратните сексуални наклонности”, посочват те.

Организаторите допълват, че „гей парадът не е безобидно шоу, а е опит да се отвоюва територия и да се заличи границата между нормално и ненормално“.

„Още по-лошо - ненормалното да се покаже като по-стойностно от нормалното“, подчертават организаторите.

Сборният пункт за шествието е площадът пред храма „Св. Александър Невски” между 11.15 и 11.30 часа.

Протестиращите ще преминат през следния маршрут: Храм „Св. Александър Невски” - ул. „Г.С.Раковски” - бул. „ЦарОсвободител” - площада пред Катедрален храм "Св. Вчца Неделя” - бул. „ Витоша” - храм „Св. Георги Победоносец” - НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

144

Змей Горянин

преди 14 години

До: Свилен Георгиев Трен Свиленчо, *** противна! Не драскай повече разни хомо-глупости, ами върви да се лекуваш!

143

До 142

преди 14 години

Това, че ти казвам,"Да ти го туря!" не значи , че съм *** бе ... ***!

142

Анонимен

преди 14 години

Истината е, че в България 100% хетеросексуални мъже НЯМА! Тези които не са гейове са бисексуални - в България едва ли има мъж на който друг мъж да НЕ му е правил *** поне. Познавам женени мъже с деца, които редовно си вземат студентчета и им рлащат за ***, а понакоа и за повече. Аз не съм го правил с мъж.

fallback