Снимка:https://kg.sofia.bg
fallback

Още в първия ден от отварянето на Информационната система за обслужване на детските градини на Столичната община (ИСОДГ), в мрежата настъпи тотален срив, след като хиляди родители атакуваха сайта.

Нетърпеливи родители се заредиха пред компютрите още в нощта на 5 срещу 6 април. До сутринта единственото, което можеше да се прочете на страницата, беше, че в рамките на работния ден системата ще бъде отворена.

В 10,30 ч. това наистина се случи и родителите, подали кандидатури за децата си, можеха да влязат със своите профили.

От ИСОДГ обаче трябваше да изпратят потвърждение на имейл, което не се случи и в 13,00 ч. в системата настъпи миналогодишния хаос.

ИСОДГ не могат да обяснят на родителите, които вече са подали кандидатури, дали редът, който са спазвали досега, ще важи за приема тази година, или "томболата" ще започне наново.

Преди срива в системата в списъка с кандидатстващи продължаваха да фигурират миналогодишните привилегии и за групи от 20 деца – 18 кандидатстващи бяха с привилегии. Това означава, че следващите 500 номера назад реално се борят за 2 места.

Според по-новите правила за прием, гласувани тази година от Столичния общински съвет, актуализации ще има до класирането през месец май.

Сред нещата, които носят точки, са: доказване на местоживеене в района на детското заведение, плащане на данъци в съответната община.

Запазват се и част от досегашните привилегии, като бонуси за деца, единият от родителите на които работи в детското заведение.

Dnes.bg припомня, че по време на първото онлайн кандидатстване за място в детска градина в София през февруари 2007 г. системата се срина. Единственото, което можеха да направят изнервените родители, бе да обновяват страницата в продължение на часове с надеждата да се регистрират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

знаещ

преди 15 години

А някой знае ли къде живее Яворчо- да му се порадвам, че ми отрови живота, а и му платиха с моите ДАНЪЦИ...

34

преди 15 години

Дами и господа, няма на кого да се сърдим.Ние си го избрахме ние ще му сърбаме попарата, това е положението.

33

преди 15 години

Колега, ти "сървър" можеш да си купиш и за 1000 лева, това не го прави истински или качествен такъв. Точно преди 2 месеца поръчвахме продуктивен сървър за една от системите ни и се спряхме на висок, но не най-добър клас сървър от Дел. Бюджетът ни дойде на 11 000 лв за една машина с всички възможни отстъпки като за криза.Но така или иначе, ти сигурно не си разбрал смисъла на поста ми - въпросът е, че за начално обявения бюджет от 10 000 лв за този проект никой сериозен изпълнителн няма да се хване дори да им прочете изискванията.Това са нагласени поръчки с известен победител, преди те изобщо да са започнали. Как може от 10к начални да се стигне до 1 600 000 лв ? Егати бъговете, егати чудото...

fallback