Снимка: БГНЕС
fallback

35 874 абонати на "Топлофикация-София" са дадени на съд от дружеството заради неплатени сметки за парно.

Борчовете им, които столичната топлофикация си търси чрез съда, са за близо 84 хил. лв., съобщи изпълнителният директор на компанията Петко Милевски.

„Процентът на тези, които са дадени на съд, расте лавинообразно, защото ние нямаме друг начин, по който да си събираме парите в момента", е обяснението на Милевски за големия брой на заведените дела.

Дори през съда обаче "Топлофикация-София" не можела да си събира борчовете.

Причината била в променената правна уредба, която вече не позволява на "Топлофикация" да вади изпълнителен лист само срещу неплатени фактури.

Информацията за десетките хиляди заведени дела идва броени дни след като софиянци пропищяха от високите сметки за януари.

От "Топлофикация-София" обясняват, че проблемът с високите сметки идва основно от близо 35-процентовия скок на цената на топлото в рамките на една година. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

radiator

преди 15 години

nomer 45 ,,kak da se svarja s vas,,,iskam da zaveda delo ??

48

преди 15 години

ХАХА , това е като Бат Бойко и подписа му. Нали уж го фалшифицирали... и той пак се изхвърли като каза че лично преглежда и подписва всичко и това не е неговия подпис. Каза че подписва по над 600 документа на ден, което сметнато на 7-8 работни часа (и то ако не играе тенис, футбол, не позира, не е по телевизийте, не показва , не говори , не е на общински съвет, не е с Вальо Златев и т.н.) прави средно по 100 документа на час ;)) или по 1 и малко на минута. Верно , ББ е бързак и може всичко ама да прегледа важни документи и да ги подпише така.. Та и тези сметки и те толкова верно за парното

47

преди 15 години

Добре де, 86 хиляди делено на 36 хиляди е по 2,33лева на човек.Сетете се, кои са хората дадени под съд.

fallback