Снимка: БГНЕС
fallback

„Вече има яснота кой ще чисти петте столични района. Ще ми бъде много трудно, но аз съм поел ангажимент Вълка (прякорът на собственика на фирма „Волф“ Румен Гайтански – бел.ред.) да го изгоня“, обяви кметът на София.

Бойко Борисов заяви, че въпреки огромния риск, който поема, ще върви докрай и ще създаде общинското предприятие „Чистота”, което да чисти цяла София.

От март месец консорциум „Титан Чистота” ще поеме чистенето на два района.

Другите райони ще бъдат поети от „Чистота-Искър”.

„Заради този капан, който преди 10 години е заложен, кофите да са на концесионерите и вместо да си ги купи общината, коценсионерът заплаши, че ще си прибере 15 000 кофи.

Няма да спра да обяснявам на софиянци, че е по-добре няколко дни да се заринем с боклук, в чували да го извозваме, ако трябва, ще впрегна цялата администрация на общината да ги изнася с чували начело с мен, но трябва да вървим докрай и да изпъдим Вълка.

Иначе всички вопли на БСП и на останалите са в посока на мандатоносителя. Само преди няколко дни, когато беше официалната вечеря с г-н Мартенс, Вълка и депутат от мандатоносителя си вечеряха на съседната маса”, каза Борисов.

Той изрази надежда за разбиране от обществото при евентуални проблеми с боклука.

Фирмите концесионери поемат ангажимент за почистването на петте столични района (Младост, Люлин, Витоша, Триадица, Овча купел – бел. ред.) до провеждането на нов конкурс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

kk

преди 15 години

Bravo na boiko trqbva si takuv 4ovek ,koito da ne go e strah da se izpravi sre6tu tezi koito ni upravlqvat inkognito.Pove4eto ot vas nqmat ideq koi sa tezi hora , a gi znaqt samo po ime ..

73

Аз

преди 15 години

Абе Боби, Бобииии......на третата година от мандата ли се сети да го гониш ? И къде дрема досега, че чака да останат 10 дена от договора. "Ангажимент си поел".....че ти ако толкова стриктно си спазваше ангажиментите, досега тука Райска градина да е станало.С бюджет два пъти по-голям от бюджета на предишния кмет и растящ всяка година, ко направи ???? Че София никога не е била толкова издупчена и разкопана. Бедни ми, бате Бойко, защо си не остана пожарникар...

72

преди 15 години

TI TAQ OTREPKA OSHTE LI NE SI Q IZGONIL ?????

fallback