Снимка: БГНЕС
fallback

Първа копка на участъка на софийското метро „Младост” 1 –„Младост“ 3 - бул. „Цариградско шосе” ще бъде направена в неделя, съобщиха от столичната община.

По-рано същия ден на метростанцията пред СУ „Св. Кл. Орхидски” ще бъде отбелязано завършването на тунелите между пл. „Св. Неделя” и стадион „Юнак”.

Участъкът „Младост“ 1- „Младост“ 3 – бул. „Цариградско шосе” е с дължина 2,2 км, има 2 метростанции и голям подземен паркинг под бул. „Цариградско шосе“ с 2000 паркоместа. След направено проучване от консултанти на Европейската инвестиционна банка участъкът е предложен за финансиране от банката с местно съфинансиране.

Първата метростанция от този участък ще обслужва прилежащите части от ж. к. „Младост“ 1а и ж. к. „Младост“ 3, а чрез съответен довеждащ транспорт - и останалата част от ж. к. „Младост“. Тя е разположена под пътното платно на бъдещия булевард Универсиада с изходи към двата микрорайона на жилищния комплекс.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ММм

преди 15 години

Само за пример мога да там така умразната ни Турция. Давам нея за пример, защото ни е съседка и не е в ЕС. Там имам освен 4-те супер модерни метро линии в Истанбул, имат добре изградена мрежа и в още няколко големи града. А сега и правят под Босфора нова метро линия, нещо като умален вариянт на Ла Манша и това го осъществяват в рамките на 2 години. Ние нещастницитем трябва да се радваме за някаква си копка!!! А другите градове в страната едва ли в това столетие ще видят летро станция :)

15

Ivo-DE

преди 15 години

То разширенията на метрото само се започват, но май е много голям проблема със завършването им. :-/

14

BF

преди 15 години

Баси,в 21 век едно метро не можм да направим к'во остава за друго!Ако беше за разрушаване и разграбване,то за нула време сме готови,но нали не е...Абе,няма ли да изчезна тази държава и този народ,само това заслужаваме!

fallback