На студено. Снимка: БГНЕС
fallback

От 10,00 до 16,00 ч. ще се спира отоплението в тролейбусите и трамваите в градския транспорт в София, съобщи изпълнителният директор на дружеството "Столичен електротранспорт" Евгени Ганчев.

"В останалото време отоплението ще работи", допълни той.

Спирането на отоплението се прави по заповед на кмета на София за ограничаване на потреблението на електроенергия за осигуряването на допълнителни мощности за битовите абонати.

За отоплението в трамваите и тролейбусите се използват 20 процента от необходимата електроенергия за работа на градския транспорт, движен от електричество през зимния сезон, поясни Ганчев.

По думите му ограничението ще доведе до спестяване на около 3 мегавата на всеки час.

Всичко за кризата с газа


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

4o4k0

преди 15 години

Добре бе, спират парното в трамваите и тролеите, защо по дяволите заглавието е "От 10,00 до 16,00 ч. на студ в автобусите на София". Може ли да сте толкова зле...

21

Julian

преди 15 години

На такива като теб, когато им чета коментарите, започвам да се срамувам, че съм българин и човек.Все по-малко и по-малко човещина, доброта и съпричастност с останалите виждам у хората в тази страна.Овълчили сте се и сте станали зли и егоисти.Ние хората сме социални същества, вълнуват ни както нашата собствена съдба, така и съдбата на хората около нас, не само нашите проблеми, а и проблемите на обществото.Аз също нямам нужда да пътувам в градският транспорт, но това не ми дава право да наричам онези които не могат да си го позволя "***".Там е работата, че аз съм човек и малко хора останаха в тази държава, напълни се с оскотели егоисти като теб.

20

читателка

преди 15 години

В заглавието се цитира "студ в автобусите" , а в статията се говори за трамваи и тролеи....явно някой пак спи.Или не е приоритетно на пишещите статиите да дават адекватна информация на читателите си.......

fallback