Снимка: БГНЕС
fallback

Като евтин и дребен популизъм определи вицепремиерът Миглена Плугчиева изказването на столичния кмет Бойко Борисов, че ще стовари софийските бали с отпадъци в центъра на града.

Според нея  колкото по-малко се политизира проблемът със столичния боклук, толкова всички ще работят по-бързо и ефективно.

“Не само София, а още 55 общини в България имат нужда да бъдат изградени депа за обработка на отпадъци”, каза Плугчиева.

Липсата на комуникация между областните управители, кметовете и държавните институции е в основата, които среща местната власт при работата по проекти от европейските фондове, отбеляза вицепремиерът.

Миглена Плугчиева участва в среща в Международния панаир с областни управители и кметове на общини от Южния централен район, обхващащ областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали.

На срещата се обсъждат проблемите, свързани с подготовката и с осъществяването на проекти, финансирани от европейските структурни фондове.

Акцентът е поставен върху използването на тези средства за подобряване на икономическото състояние на Южния централен район.

Меглена Плугчиева добави, че за периода 2007 – май 2008 година са сключени договори за едва 94 милиона лева по оперативните програми.

Тя поясни, че благодарение на усилията на цялата държавна администрация има наваксване от изоставането и привличане на повече средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

преди 15 години

Бат Бойко Борисов - *** от Банкя

10

PPP

преди 15 години

Бойко ***!

9

писна ми!

преди 15 години

За балчишката превъзходна от кадрото горе си спомням един свеж коментар от форума:"Ако не беше прегърнала партията-столетница - до днес щеше да снове между ЛИГЕНЯ и ДУМАТИТУ "...

fallback