Снимка: БГНЕС
fallback

Цената на маршрутните таксита в София няма да бъде намалена до тази на градския транспорт и се очаква в най-скоро време да бъде увеличена, се посочва в анализ на състоянието на транспортното обслужване по маршрутните линии, внесен в комисията по транспортна инфраструктура на СОС от заместник-кмета Велизар Стоилов.

Dnes.bg припомня, че през юли общинари поискаха уеднаквяване на цените на маршрутките с тези на останалия градски транспорт.

Според общинските съветници пътниците трябва да плащат една и съща цена, независимо с какво превозно средство се движат.

Въпреки това цената на маршрутките няма да бъде намалявана.

По мнение на Столичната община след разговори с фирмите превозвачите не биха предприели стъпки за намаляването на цените за превоз поради завишаването на експлоатационните разходи заради нарастването на цените на горивата, резервните части, консумативите и работните заплати.

Седем от маршрутните линии в момента не се обслужват (38, 40, 41, 42, 43, 44 и 45) или предстои да бъде спряно обслужването им (13 и 49). Причината е малкият брой пътници.

По време на заседанието на комисията беше коментиран вариантът, според който обслужването по тези линии да бъде поето от "Столичен автотранспорт" след закупуването на малки автобуси.

Всички маршрутки са минали през задължителните прегледи от ДАИ и отговарят на изискванията за обществен превоз на пътници, съобщиха още от общината.

Според експерти схемата за транспортно обслужване по маршрутните линии може да бъде оптимизирана след изработването на генерален план за  движението в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

galia

преди 15 години

v tiah stasna po prenaseleno ot avtobusite, horata stoiat pravostoiashti oshte na parvite spirki , tova ne e li bezobrazie. nali si plashtame za tova

34

stolichanina

преди 15 години

vsichki seljani ,provincialisti , curvuli i gadni seljaci da se mahnat ot rodnata mi stolica za moze da dishame otnovo chist vuzduh i da ne chuvame selskoto govorene koeto e fechefakt na vsjakade marshhhh seljani

33

Михайл Златанов

преди 15 години

Вие знаете ли ,че градскиат транспорт се дотира от общината по 2,44 лева на километър ??/а според вас кои дотира маршрутките ? да ви кажа ли ? НИКОЙ дори и 2 лева на билет са малко

fallback