Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът Сергей Станишев посети ремонтиращият се 20-ти блок в Студентски град, за да се запознае на място с ремонтните дейности.

Те са част от цялостната политика на правителството за възстановяването на 126-те студентски общежития в страната, повечето от които са строени през 70-те и имат нужда от цялостен ремонт.

Специално в 20-ти блок не е правен ремонт от 34 години, отбеляза Станишев.

Министърът на образованието Даниел Вълчев обеща, че  ще бъдат ремонтирани всички общежития, за да се подобри качеството на живот на студентите.

До един месец се очаква да бъде готов и законопроект за реституцията на публичните сгради.

“Частната собственост е хубаво нещо, но и публичната не трябва да бъде подценявана. Тук не става въпрос дали хората трябва да бъдат обещетявани, а за това дали трябва да получат имотите си в реални граници ако в него вече има университет”, завърши Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

преди 15 години

Частната собственост е хубаво нещо, но и публичната не трябва да бъде подценявана..." Тоя май бърка публична собственост с публичен дом.

23

преди 15 години

Може ли ако някой знае да ми обясни как се заобикалят процедурите по настаняване в общежития и как една 40-годишна фльорца живее в студентска квартира? Дали е там нелегално, или пък е давала подкупи, а може да е давала и друго

22

преди 15 години

"...за тия момчета ли става въпрос...зная ги,тоя единия е много ***..."

fallback