Снимка: БГНЕС
fallback

Нямаме проблеми с ДКЕВР цената на питейната вода в София от 1 април да бъде повишена на 1.20 лв. с ДДС - тази сума сега е 0,88 лв. без ДДС, обясни Иван Иванов, главен секретар на “Софийска вода”.

В цената са калкулирани пречистването, подаването и отвеждането на водата, както и самата вода, 

Иванов допълни, че са извършени промени в указанията на държавния регулатор, което по думите му ще доведе до намаляване или увеличаване на тази цифра /1.20/.

Загубите по водопреносната система са 56% и тази вода все още не може да бъде отчетена.

„Ние по никакъв начин не можем да се справим с този проблем и търсим подкрепа на всички институции“, съобщиха от Софийска вода.

Дружеството обяви, че предвижда 36.2 милиона лева инвестиции за  водоснабдяване и канализация за следващата година

За тази година от дружеството посочват като най-важни инвестиционни проекти изграждането на 2,6 км. канализация по "Самоковско шосе", на 1,1 км. канализация в "Манастирски ливади", на 894 м. канализация в кв. "Княжево" и 871 м. канал и водопровод в кв. "Белите брези".

Концесионерите се похвалиха, че за 7 години, от 2000 до 2007 година са подменени 122 км. водопроводна мрежа.

За миналата година печалбата на компанията е 2 млн. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

wodopoi

преди 16 години

многоуважаеми селтици кво ви пука за водата тук нали си имате гйолове па като се домъкнете още аграрни типове в софия тогава ще му мислите:)))

23

преди 16 години

целото селянин да не плаче за софийската вода а да си гледа неговата. защото всички ни крадат- къде повече, къде по-малко.

22

Михаил

преди 16 години

В провинцията на повечето места плащате повече, защото водата се изпомпва. В София идва от язовир, който е на по-високо от града. Няма помпени станции, само тръби и пречистване.А номер 20 да не пие вода от морето?

fallback