Снимка: Dnes.bg
fallback

Направените днес регистрации в сайта за столичните детски градини няма да се анулират, въпреки че от сутринта проблемите около kg.sofia.bg са огромни, обещаха от общината.

Заплануваното тръгване на сайта от 9 часа така и не стана, но сега е факт, че страницата се зарежда.

Зам. кметът по образование Йорданка Фандъкова обяви, че към 12 и 15, над 8000 деца вече са регистрирани.

Според нея подалите заявления за детски градини са около 10 000 души.

Следващият понеделник ще стане ясно на какъв принцип ще бъдат класирани децата, но посъветва родителите да продължат да ги регистрират.

Фандъкова обясни още, че за седмица не може да се вземе решение какви са последствията от нетръгването на сайта.

Определяне на критериите за кандидатстване ще бъде направено след външен одит на системата и какво точно се е случило в часовете на регистрация, защото според Столична община 70% от атакувалите системата са били некоректни потребители, които не са целели регистрация на детето си.

За цялата информациионна система, която свързва в обща мрежа детските градини и обменя информация между тях, общината е дала 200 000 лева.

Фандъкова каза, че най-много желаещи има както обикновено в общините Красно село, Оборище и Триадица.

Предстоят още 10 нови градини да бъдат построени и да бъдат достроени стари до края на тази година, твърдят от кметството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

ОТВРАТЕН ОТ ИНВАЗИЯТ

преди 16 години

И САЙТА Е СТАБИЛЕН, КОЛКОТО И ДЪРЖАВАТА, А БОЙКО Е ЕДНИН ИЗМИСЛЕН И СУПЕРФАЛШИВ ОБРАЗ, СЪЗДАДЕН ОТ ЖЪЛТО-ЧЕРВЕНИТЕ ПРОДАЖНИ МЕДИИ - добре че има *** превзеха София и го избраха за кмет, ама сега на тия същите *** да дойдат баба и дядо от село да гледат внучетата, тъкмо София ще стане 3 милиона

40

преди 16 години

Бах един стабилен сайт в тази държава не можем да направим.... Но така си е - Windows базиран хостинг ... нищо ново под слънцето... Ама иначе голямото самочувствие... Всички са дипломирани вишисти - инженери и информатици... Странно ... А когато някой който е доказал, че го може и без диплома се кандидатира за работа, бива отхвърлн... Давай ДА, Давайте работодатели- назначавайте си дипломираните специалисти и ще ви се скапват сайтовете:) Не, че някой ще тръгне да ви ги хаква... просто вие сами ще си ги направите "на ниво"...

39

anonimen

преди 16 години

не се ли сещате че упреците и нервите не са признак за култура и интелигентност.Роптаете като селски каруцари,а всички сте с перетенции,че сте интелигентни и културни.Не се ли сещате че точно в 9.00ч е имало около 10 000 човека да регистрират децата си,а както чета в форумите на повечето деца и втория родирел и бабите и братовчедите и кой ли не се е опитвал да влезе за 1 дете.Та това е техника не е ли нормално да се скапи.Очакванията са за 10 000 деца,а за 1 дете влизат най малко 3-*** да го регистрират и то точно в 9.00ч.Така че от 10000 деца в сайта влизат 30000 души.Не могат всички да са първи!Вий сами оплескахте работата на сайта защото ви липсва култура и разбиране.И аз се опитах в 9.00ч но не успях да си регистрирам детето.при няколкото опита успях в 12.00ч да си запиша детето и е номер 12 за заведението което си пожелах.Така че скъпи сънародници,Нервите, неоснователните упреци и постоянното търсене на виновни,без да забележим нашата вина,не е приоритет,за който всички претендирате!!

fallback