Софиянци се поклониха пред паметта на загиналите деца в Индиго. Снимка: БГНЕС
fallback

Днес, шест години след трагедията в дискотека "Индиго", паметникът на загиналите деца бе отрупан с цветя.

Делото за смъртта на Елена, Любомира, Митко, Кристина, Цветелина, Виктория и Мадлена е все още в Апелативния съд.

На първата инстанция бившият председател на Комитета за младежта и спорта Цвятко Барчовски беше осъден на три години условно, като му бе наложена глоба от 1500 лева.

Присъдата му бе постановена заради това, че е отдал неправомерно под наем стадион Юнак на дискотека Индиго, а управителят на дискотеката Ангел Николов бе глобен с 3000 лева.

Другите четирима подсъдими бяха оправдани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Alexander I.

преди 16 години

Познавах лично едно от децата - връстници бяхме.. Помня, че точно тогава бяхме 7ми клас и имаше тържество в училище - разменяне на подаръци, уговаряха се хората къде ще ходят вечерта (точно беше станало модерно да се ходи по дискотеки и, ако не пушиш и пиеш, си 'скучен'..) Помня, че не можех да повярвам после.. Страшна трагедия беше, още си спомням с тъга този ден.. Имаше и некролог на детето на училищната врата...Та, за по-радикалните, които искаха смърт за децата и т.н. - наистина, не отричам, че и тогава, и сега, в много по-страшни мащаби, има *** и те растат - народът е *** и става все по-***.. Но това, съгласете се, не значи по никакъв начин, че виновните няма да понесат отговорност! Това е недопустимо; деца да умират (било то чалгарчета, наркоманчета и каквито и да били!) поради престъпно бездействие и нехайство на редица институции! Законът трябва да е закон, за черни, бели, властимащи, 'властнямащи', наркоманизирани, красиви, грозни и каквото и да е!Ето, в Англия, например, е пълно с ***, алкохолизирана и пияна, която се тълпи по дискотеки и т.н... Обаче, ако стане и там едно "Индиго", да видим кой ще се отърве с еквивалента на 1500/3000лв !Ето това е трагедията в случая... Благодаря за вниманието.

21

nineto

преди 16 години

Абе ***..... ако твоето дете загине по този начин така ли ще разсъждаваш!!!!?????????????Тебе трябва да стъпчат по този начин.........***!!!!!!!!!!!!!

20

pavkata

преди 16 години

ryka nqma kvo da e komentira

fallback