Кризата с боклука се размина. Снимка: Булфото
fallback
Рано тази сутрин първите камиони с отпадъци пристигнаха и бяха разтоварени на сметището в Суходол, предаде репортер на БГНЕС. Десетина камиони с отпадъци от столицата вече пристигнаха и бяха разтоварени.

Малко преди това дойдоха и доста полицаи. Жителите на квартала нямат достъп до сметището, заради засиленото полицейско присъствие.

Сметището бе затворено през октомври 2005 г. От тогава до днес софийския боклук се балираше и след това се разтоварваше на сметището в Цалапица.

Сметището в Суходол се отваря по решение на Министерския съвет. Според всички експертни оценки на площадките в Суходол има достатъчно място за складирането на софийския боклук.

Общинита в София поиска депото да бъде отворено отново и обещава в рамките на две години да построи завод за отпадъци.

Жителите на квартала са на две противоположни мнения относно отварянето му.

Едните са категорично против извозването на софийския боклук там, а другите считат, че трябва да се избегнат крайните конфронтации и да има определени компенсации за Суходол, който ги заслужава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

suhodol.org

преди 16 години

Ние, сдружение Защита здравето и живота на населението и околната среда, поканихме деца от различни възрастови групи, които да рисуват на тема ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ НА ЧИСТО. Конкурсът ще се проведе в неделя, 23.03.2008 г. от 10:00 до 12:00 часа в центъра на квартал Суходол. Официалната част започва в 11:00 часа. Рисунките ще се оценяват от петчленна комисия, състояща се от едно дете, учител по рисуване, член на суходолското екологично сдружение, журналист и един жител на град София. Ако Вие имате желание да бъдете член на комисията, можете да напишете кратък и-мейл на info***suhodol.org, като не забравяте да посочите мобилен телефон за контакт. За първите трима най-добри малки художници сме предвидили награди DVD PLAYER, MP3 PLAYER и РАДИО ЧАСОВНИК! За всички останали ще има специални изненади. Към момента за участие са се записали двадесет и четири деца, но ако има и други желаещи, то те или техните родители могат да напишат и-мейл на info***suhodol.org и така да се включат в конкурса. Нека всеки да се чувства добре дошъл! :)Рисуването е едно от най-любимите занимания на децата. То е едновременно увлекателна игра, творчески процес и демонстрация на умения и зрялост. Рисунката отразява уникалния поглед на детето за света около него. В нея то проектира себе си, своите преживявания, представи и стремежи. Езикът на рисунката предава детските преживявания, защото детето рисува не само това, което вижда и знае, а преди всичко това, което чувства. Посредством рисуването децата изразяват това, което на нас възрастните често ни е трудно да изкажем с думи. Така малкият човек се себеоценява и оценява нас вече порасналите деца.Вижте повече информация на .suhodol.org

44

преди 16 години

Заповядайте в 11:00 h на 23.03.2008 г. (неделя) в Суходол! Деца от столични училища ще рисуват на асфалт в центъра на квартала.

43

Недялко

преди 16 години

И полицайте нямат никаква вина....те са между *** и наковалнята....питал ли си се на какво мнение са те относно тези ***...?замислете се....

fallback