Полиция контролира входовете и изходите на Суходол. Снимка: БГНЕС
fallback
Постоянно прокурорско присъствие е осигурено в района на контролния пункт за сметището в Суходол, съобщиха от МВР. В момента там е спокойно, няма протестиращи жители на квартала. Едва ли е възможно и да е друго, след  като от сутринта е засилено полицейското присъствие в района. Снощи около 50 жители на Суходол са се събрали пред сметището, но полицията е осуетила протеста им. От ранни зори камиони с боклук разтоварват смет на бунището. Въпреки, че сметището бе затворено през 2005-та, преди седмици правителството реши да го отвори, тъй като имало неизползван капацитет. Кметът Борисов обеща до две години да го затвори и да построи завод за отпадъци. За него въпросът вече е приключен и не подлежи на коментар. Междувременно председателят на сдружение “Защита на здравето на хората и околната среда” в квартал "Суходол" Венцислав Божилов обяви, че ще използват всички мирни средства на протест. „Не можем да действаме със сила, защото нямаме такава. Има несъобразяване с всякакви човешки норми. Да ни е честита новата диктатура", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Георгиев

преди 16 години

Суходол е отворен по устна заповед и план на кмета и СОС. Няма никъде официално решение. Така че с полицейска блокада от една седмица се потъпква правото на 3000 души - да се придвижват, да изповядват религията си. В Суходол и пиле не може да прехвръкне - минах по Околовръсното преди час - трагедия - полицаи, щитове, патрулки, джипове...Днес се случва там, на 12 км от Парламента. Ами утре този кмет и вътрешен министър могат да го направят и в самата столица, само да си намерят добра причина. Ще го направят както направи Луканов, ще има някой от тях да вика танковете.Смразяващо е - бях студент когато с колегите отидохме на шествието на Екогласност, заедно блокирахме Парламента, та комунистите да си отидат и т.н.Запомнете: идат на власт ченгета-популисти, най-страшните *** между Хуго Чавез, Луканов и Маргините.

58

По- Реалистът

преди 16 години

До предния реалист - ти не си потърпевш, за това нямаш право на мнение!!! Отивай в Суходол, тогава - пиши!

57

Реалистът

преди 16 години

Няма каво да се оплаквате, ако няма полиция в суходол сега *** щеше още да си е в София. Така е правилно, трябва да запушат устите на всички в суходол и всичко да си върви по план. Хем София чиста, хем жителите доволни. А след няколко години ще си имаме завод и суходолците ще се успокоят. Дотогава им предлагам да имигрират, инче ще ядът бой от палки...

fallback