Експертизата установи, че неравностите на 14 места по „Цариградско шосе” в София са над допустимото. Снимка: БГНЕС
fallback

Неравностите на 14 места по „Цариградско шосе” в София са над допустимото.

Това показват резултатите от експертизата на лабораторията към Фонд „Републиканска инфраструктура”.

Причините са разположените на 2.5 метра шахти, които е трябвало да бъдат свалени преди асфалтирането, съобщи зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов.

Друга причина за неравностите са кратките срокове, в които са били извършвани ремонтите, високите температури и бързото пускане на движението.

Участъкът от Ректората на Софийския университет до Орлов мост, както и по моста, отговарят напълно на изискванията за надлъжна равност, сочи експертизата.

Постигната е договореност с изпълнителя "Пътища и съоръжения" до месец да се извърши пълно геодезично заснемане на преасфалтирания участък.

След това ще се установят неравните участъци и те ще бъдат преасфалтирани.

Специалистите обаче смятат, че участъкът не трябва да се преасфалтира веднага, а да се изчака до месец естественото слягане на платното вследствие на движението по него.

Изпълнителят ще получи парите за извършеното преасфалтиране едва след отстраняването на неравностите, каза Стоилов.

В края на миналата седмица Велизар Стоилов обяви, че евентуално преасфалтиране и изравняване ще се изъвршва само през нощта, за да не се налага затваряне на пътя.

Междувременно от фирмата извършили ремонта „Пътища и съоръжения” съобщиха, че ще отстранят за своя сметка неравностите по „Цариградско шосе”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

преди 16 години

nqma smisal da komentirate kakvoto i da e bilo, ne e lesno da se opravlqva bg sus vsi4ki lakomii na jultite paveta, ili trqbva da se smeni cqloto pravitelstvo ili 6te trqbva da se zadovolite s bat boiko, koito mejdy drugoto ne vur6i 4ak tolkova lo6a rabota, a ako si mislite 4e 1 nova partiq ili 1 nov kmet 6te opravi vsi4ko po 4estniq na4in se lijete, mnogo hora nedovolni4at ama nikoi ne6te da stane kmet(prezident) i da se probva

30

anonimen

преди 16 години

bez Boiko ste kragla 0 daje 00

29

преди 16 години

бойко - ти се провали - крайно време е да освободиш столицата от нежеланото си присъствие и да се завърнеш в село банкя, където ти е мястото - можеш да се кандидатираш за полски стражар

fallback