Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). След полунощ и в сутрешните часове на места, главно в Източна България, ще има ниска облачност или мъгла. Минималните температури ще са предимно между 11° и 16°, в София - около 11°.

Утре ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от юг-югоизток. Температурите още малко ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 29°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 17°.

В събота ще остане предимно слънчево. В нощните и сутрешните часове ще е почти тихо и на места в Източна България и котловините ще има ниска облачност или мъгла. През деня ще духа слаб, в източните райони до умерен югоизточен вятър. Температурите още малко ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 29° и 34°, минималните - предимно между 12° и 17°.

В неделя ще започне промяна на времето. В Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се локални значителни количества. Температурите ще се понижават и към 15:00 часа ще са в широк интервал: от около 20° в западните райони до 30°-32° на места в Горнотракийската низина. Привечер и през нощта валежите ще обхванат и източните райони; там вятърът временно ще бъде от североизток. По линията на преминаващия фронт валежите ще са интензивни и с гръмотевици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase