Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно, в повечето райони - почти тихо. В събота ще бъде предимно слънчево и горещо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Следобед над планинските райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в Източна България - малко по-ниски, в София - около 34°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността. На отделни места в масивите от Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра - около 21°.

В неделя ще остане слънчево и горещо. Следобед ще се развива купеста облачност, но в по-голямата част от страната ще остава без валежи. Изолирани краткотрайни следобедни превалявания са възможни в планините в Западна България. По Черноморието ще духа до умерен източен вятър, в останалите райони ще бъде почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, по крайбрежието на морето 26°-28°.

В понеделник в низините ще се задържи горещо и предимно слънчево, но ще започне понижение на температурите, въздушната маса ще се лабилизира. Купеста облачност ще се развива следобед и на отделни места, главно в планинските райони в западната половина от страната, ще превали и прегърми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase