fallback

Общ преглед

Снежен циклон връхлетя в България и отново донесе снеговалежи и опасно време. Синоптици и пътните полицаи предупреждават за опасно време в цялата страна в следващите 48 часа, а времето вече се развали в западната част от България.

Над 220 машини обработват републиканските пътища при започналия снеговалеж тази сутрин. Сняг вали на прохода "Петрохан", както и в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София и Перник.

Oще по темата
Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват превантивно срещу заледяване и хлъзгавост, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

На места се очаква да натрупа обилна снежна покривка, а в планинските проходи е възможно на пътя да падат дървета, клони и камъни.

Времето ще остане студено и утре, като на много места в страната ще вали сняг, които на места в Централна и Източна България ще са обилни. В източната част от страната ще има условия за виелици, навявания и значителна снежна покривка.

С умерен, в източните и планински райони до силен северен вятър, ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури на повечето места в страната ще са от минус 5 до 0 градуса, максималните – до 2-3 градуса.

Заради лошото време е обявен оранжев код за силен вятър и снеговалежи в областите Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Разград, Шумен и Търговище. Жълт код пък е обявен за областите Кърджали, Хасково, Стара Загора, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе. Без код за опасност остават единствено западните райони, където постепенно обстановката ще се успокоява.

След рязкото разваляне на времето се очаква от четвъртък времето постепенно да се успокои и да започне затопляне, като на много места през уикенда температурите ще подгонят 10 градуса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Μi

преди 3 години

Хахаха в Бургас вали сняг ,но въобще не е силен нито навява или там глупости те които си измисляте 😂!Дори и по колите не е побеляло!?

30

Анонимен

преди 3 години

Какви циклони и снегонавявания, във Варна пак пере дъжд ха-ха

29

бай Гулю

преди 3 години

е демокрация искахте,молим.Хубаво си бе по Живково време,ех мечти

fallback