Усложняване на метеорологичната обстановка се очаква у нас. Зимата се завръща с интензивни валежи от сняг и дъжд над цялата страна и на места със силен вятър.

Причината е мощен средиземноморски циклон, прекосяващ Егейско море и Черно море. Жълт предупредителен код за опасно време е в сила за всички области.

С усилването на северния вятър ще има условия за виелици и снегонавявания, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През деня ще има значителна облачност с валежи от сняг. В южната половина от страната и в източните райони следобед ще вали по-интензивно. По Черноморието валежите ще бъдат смесени - от дъжд и сняг. Очакваната снежна покривка на север е около 10 см, на юг - до 20 см. В планините ще вали сняг. Вятърът ще бъде до умерен от запад - северозапад със скорости до 30 км/ч, а по планините засилен от север. Дневните температури ще достигат до 4 градуса, по Черноморието - до 2.

В сряда ще превали слаб сняг в западните райони, а западният вятър ще подгони облаците на изток. В четвъртък и петък ще бъде студено с повече слънце и температури под 5 градуса в традиционно най-топлите места, около Сандански - до 5-6.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase