Снимка: Булфото
fallback

Дъждовен ще бъде неделният ден, предупреждават от НИМХ. Над по-голямата част от страната ще вали, като на места в централните и източните райони от Южна България количествата ще са между 40 и 60 л/кв.м, ще има и гръмотевични бури и градушки.

Температурите ще се понижат и ще са предимно между 20 и 25 градуса. По Черноморието ще е ветровито, предимно облачно и с валежи от дъжд. На места по южното крайбрежие валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици.

Заради лошото време за 18 области е в сила оранжев код за обилни валежи и гръмотевици. Жълт код е обявен за 8 области.

Сериозно количество валежи ще има в областите Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пловдив, Пазарджик, Перник, София – град, София – област, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

Очаква се сумарното количество на валежите да е между 35 и 60 л/кв.м. Ще има гръмотевични бури и условия и за градушки.

Жълт код ще важи за областите Бургас, Варна, Велико Търново, Плевен, Разград, Русе, Търговище и Шумен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 4 години

Добре, "обилни дъждове" не ли казано достатъчно, ами трябва и "оранжев код" да с вмъква?! Какво повече ни казва тоя код от това, че ще вали обилно? Или искате да ни направите роботи? Да не мислим, а да знаем :1)Зелената лампичка означва ДОБРЕ.2)Оанжевата -МОЖЕ ДА ИМА ПРОБЛЕМИ.3)Червената- Има ПРОБЛЕМ.Бабите ви, горките, как ли са живяли без кодове и подобни евро-атлантически тъпизми, че са ви и отгледали?!?

22

Лемур с голем...нюх

преди 4 години

Вална ви малко дъждец и се отпушихте на конспиративни теории. Навремето какви бури съм виждал, но тогава ги нямаше гербаджийските ремонти и проекти. Сега всеки дъжд е потенциална национална катастрофа.

21

Хахаха

преди 4 години

До енигмаДа,това е целта-шаш и паника да има,сеир и т.н.Патент на медиите в България!

fallback