Снимка: Reuters

Облаци, дъжд, гръмотевици и северозападен вятър прогнозират синоптиците и за следващите дни.

До полунощ валежите ще спрат и облаците ще се разпръснат, а утре сутринта времето ще започне с по-ясно време. Ще бъде ветровито. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад - северозапад.

Облачността ще е променлива, след обяд ще е по-често значителна - купеста и купесто-дъждовна. На много места ще превали и прегърми, сочи прогнозата за времето на НИМХ при БАН, цитирана от "Фокус".

Най-високите температури в страната ще са между 24 и 29 градуса.

Още по темата

И край морето преди обяд ще има слънчеви часове, но следобед ще се образуват купесто-дъждовни облаци и на места ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Максимални температури на въздуха ще са между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода ще е около 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините също ще е облачно, а след обяд дъждовно. В отделни райони и ще прегърми, сочи прогнозата. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от запад-северозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 11.

Ветровитото време ще остане и в четвъртък, ще продължи да духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад.

И тогава преди обяд ще е слънчево, но след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици.

Температурите слабо ще се понижат още и максималните ще бъдат между 22 и 27 градуса.

В петък валежите ще са на по-малко места и ще са по-слаби. Вятърът ще отслабне.

Температурите бавно ще се повишават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase