Левче-кефче
Левче-кефче
 Като направя сравнение какво можеше да се купи с 1 лев преди 10.11.1989 и сега, животът е поскъпнал около 2.5 пъти, което за повечето българи е ужасно много. Защо ли? Снимка: Mihaela | 26 фев 2013 17:33
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
83
13095
26
10
Напиши коментар Коментари
70
2
 
1
 
! Отговори
Гост преди 11 години
Някъде из вкъщи имам петолевка от тези :D
69
2
 
0
 
! Отговори
Въх преди 11 години
До Shark.Значи оправия няма да има никога :(
68
2
 
0
 
! Отговори
АSI преди 11 години
ASI говори глупости за вафли и бензин.......
67
8
 
0
 
! Отговори
1989 преди 11 години
1989 с едно левче си купаваше няколко US центи и с него в повечето случай не можеше да си купиш нещо, защото повечето работи липсваха в магазините
66
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 11 години
До Въх. Скоро няма да мрем, споко. А и сме разказали достатъчно за това на децата си, така че....
65
4
 
5
 
! Отговори
ел преди 11 години
С този лев се купуваше 50 киловата дневна енергия и 100 киловата нощна.
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
глупости пишете, колко били евтини днес шарените играчки , тука има проблем със собственоста на жилищата което е психо инструмент в икономиката отделно ниво на образование и т.н пенсионна система , здравна система , наука все неща които нямаме в текущото потребителско общество. Ще ме прощавате ама не ми пука какъв модел кола карам и какво ми пише на часовника.Стга ми само да съм си в страната , обаче не съм от 3 *** години. Еснафи нещастни...
63
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям шоколад Крава е 70 ст. Сега доста по-добър е 1.20 - 1.30.Например съветски *** телевизор бе 1000 лева, сега за същите пари имаш супер телевизор. Сега храната е скъпа, заради монополите , мутрите и олигарсите. Техниката си е направо евтина в сревнение със соца!Затуй левче-кефче, но с едно на ум. Аз социализъм не искам. Живях 26 г. в него. Със всичките им трудности хеспочитам последните 23 г. Човек, който може и се бори няма как да иска миналото, уравниловката, сивотата и диктатурата
62
24
 
10
 
! Отговори
Трагичната картинка преди 11 години
Защо ли е поскъпнало? Защото народът е ***. Преди 89та Българската икономика нямаше - ние бяхме една голяма яма в която се наливаха руски рубли докато не фалира и СССР. България е била 2 пъти на ръбът на фалита и само безвъзмездната помощ на русия ни е спасила. А за съжаление, след 89та, българите не се научиха да работят. Те продължават да си мислят, че работят прекалено малко за парите които получават, и затова ще продължават да получават мизерни пари. Докато не се научат да работят...
61
35
 
14
 
! Отговори
Въх преди 11 години
Съдейки по коментарите, България няма да се оправи докато не умре и последният човек който помни какво е можело да се купи с тоя лев.
60
4
 
25
 
! Отговори
roy преди 11 години
средното поскъпване от 6-9 пъти но не е това страшното сега плащаме за образование и здравеопазване а те ги няма никакви..и ако се разболееш и нямаш МНОГО ПАРИ направо си търси място на гробищата..преди 10 г големия син му откриха тумор и киста в главата(мозъка) след две операции и много пари Успяхме да го спасим ,но...с цената на един апартамент и половина ...а сега е сигурно повече .. ГАДОВЕТЕ НАПРАВИХА ДЪРЖАВАТА НА ДРУЖЕСТВО ЗА ЗАБОГАТЯВАНЕ НА НАШ ГРЪБ
59
2
 
1
 
! Отговори
до 61 преди 11 години
Не бе искат борците да се борят и десантчицит в казармата ,ама на индонезииски маи трябва да се обеснява ,че да се схване!Не левчето ,а човешки живот!
58
21
 
4
 
! Отговори
Смешно преди 11 години
Какви хора пишат по тоя форум, какви нрави, каква слепота, и тези същите са по улиците, защото си искат някаво со левче. Много жалка история,много.
57
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък се чудя кои им е фен на тея промени?Аз лично изкярих ,щото дядото е бил милионер преди 44 ,но ми е гадно ,че ми страда народа и се топи и избива.Вярно е ,че имам благодорно в себе си ,но колкото и да си про-промените най-малко ще отчетеш ,че бяха абсурдно изиграни и пагубни!То и вярно, ***,турци,посланици,чужденци и те бългрски могат да четът!
56
9
 
22
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 11 години
как 2л5 пъти!!!Това е пълна лъжа !!!Долна !!! парното не беше повече от 2 лв тока стотинки !!!Нямаше пломби топломери и отказали се хора от теца преди 89г а сега ,,,с 1 лв в джоба !!!
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не вземеш и ти като ония де ми разправя глупости как баба му била чистачка и да мрънка !Всеки ще ти каже какви бяха тея де чистиха!А за сравнение когато 3 милиона се върнат тук или хората се усмихнат и престъпленията станат екзотика -тогава!Четвърт век заблуда ли е не мерси -тогава рай- сега Ад и не е нужно да умирам да го вида с очите си че съществува!3 човека изгоряха от отчаяние !
54
4
 
5
 
! Отговори
до 55 преди 11 години
Аз жилища имам доста моето момче , понеже нямаш и на идея как се прави или закупува затова не цениш!
53
6
 
34
 
! Отговори
хехе 53 преди 11 години
В момента цялата ни икономика неможе да боядиса един квартал и за санирането държавата иска помощ от ЕС !Каде можеби ще се сравняваме с времената дето цели градове никнаха за година-две !
52
5
 
3
 
! Отговори
до 48 преди 11 години
Ти кога го купи това жилище с 2 заплати? По време на девалвацията ли? Море какви сте ми *** прости и загубени...мислете бе стига си барахте бибитките!
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората и тогава и сега са си хора ,но *** сега се виждат ,че са *** ,а тогав се стараеха да мязат на хора!Сигурност и 3 милиона българи повече ,сега има отчаяние и омраза!