Снимка: БГНЕС
fallback

По време на третия полет устройството Ingenuity достигна скорост от 2 метра в секунда и се отдалечи от марсохода Perseverance на 50 метра, съобщи НАСА.

Контролираният от Земята хеликоптер Ingenuity извърши третия си успешен полет над повърхността на Марс в неделя, 25 април, съобщи американското Национално управление по аеронавтика и космос (НАСА).

Устройството се издигна на 5 метра над повърхността и се отдалечи от марсохода Perseverance на 50 метра.

Разстоянието стана максималното, откакто устройството е на тази планета, както и достигнатата от него скорост от 2 метра в секунда. По време на третия полет марсокоптерът временно изчезна от зрителното поле на марсохода, от който беше проведено проучването.

Първият полет на Ingenuity се състоя на 19 април, вторият на 22 април. Мини хеликоптерът с тегло 1,8 кг е оборудван с витла, способни да се върти при 2400 об / мин, както и с две камери - цветна и черно-бяла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Gorskio

преди 3 години

У БеГе-то е пълно с м.алоумници, които не могат да сменят една крушка, но имат компетентно мнение по сложни въпроси. Даже не знаят защо свети ел. крушка - понеже имало ток. То и по кабелите тече ток, но не светят...

24

НАСА

преди 3 години

До Поредната фалшифка. Оставащите символи ме ограничават да поясня и напиша наведнъж още че за целта се ползва и подобрена технология с контра въртящи се коаксиални свръх леки ротори... :-)

23

Сплескан натовец

преди 3 години

Пишите в гуглето Девонския остров и гледате 'Марс" преди цветовата корекция на фотошопа :)Няма нужда да ми благодарите ,че ви отворих очите ,просто мразя да ме мамят и продават булшит!

fallback