Снимка: Pixabay

Глобалната температура в момента продължава да нараства заради емисиите на парникови газове. През следващите години ще достигне показатели, които са били регистрирани на Земята преди 35 милиона години. Това каза Александър Чернокулски, старши изследовател в Института по физика на атмосферата на Руската академия на науките, предаде БГНЕС.

Ученият уточни още, че глобалната температура е един от климатичните показатели и не може да се каже, че на Земята отново ще се появят гигантски носорози например.

"Цялата екосистема е била различна. Имало е напълно различна растителност, различно местоположение на континентите. Там няма толкова много ледници, нивото на океана е било различно, както и химичният състав на атмосферата”, заяви Чернокулски. 

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 1 месец

Не знам за затоплянето, но миналата зима едвам оцелях от студ. В подекваториална Африка съм. Което значи че зимата сега ще идва при нас. А това лято, от което сега излизаме, не сме имали един , единствен горещ ден! Нормално стига 40 Ц. Тази година не превиши 30 Ц. Затопляне?

47

Анонимен

преди 1 месец

Това е хубаво защото планетата има още 100-ина милиона години живот.Тоест увеличаваме с около 1/3 - здраве да е!

46

истината

преди 1 месец

Какви 35милиона години ? Вие на училище ходили ли сте? В библията ясно пише, че земята е на не повече от 5000 години.