Снимка: Pixabay
fallback

Японската корпорация "Тошиба" конструира портативно устройство, което разпознава 13 вида рак от капка кръв, съобщава ТАСС.

Oще по темата
Точността на анализа достига 99 процента. В основа на диагностиката е откриването и измерване на концентрацията на малките некодиращи молекули РНК. Те се отделят в кръвта от раковите клетки, пише БТА.

За провеждането на теста са нужни около 2 часа. Той е в състояние да открие 13 вида рак, сред които рак на гърдата, на стомаха, на черния дроб, на хранопровода, на пикочния мехур,на панкреаса, на червата и др.

Устройството действа ефикасно и при най-ранни стадии на раковите заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Solar Power

преди 4 години

До ХипотезаМедицината винаги си е била бизнес. Проблемът е,че едни плащат 20 лева здравна осигуровка а други по 100 лева , но в крайна сметка получават една и съща услуга (ако я получат) , чакат на една и съща опашка и т.н.... А тук можем да включим и тези които дори и 20лв. здравна не са платили. А можем спокойно да включим и всички държавни служители които също вкарват една НУЛА 0 в системата..... та затова е такова здравеопазването..... Посочих конкретно откъде да се тръгне за да се оправи

10

Анонимен

преди 4 години

До 8За толков а хиляди години, кака не измислихме лек за старостта? А?

9

Анонимен

преди 4 години

До 8Пиииич ... антибиотика има нема 100 години откакто го открихме.

fallback