Снимка: Reuters
fallback

За руските космонавти е по-удобно да спят в условия на безтегловност, отколкото на Земята, предаде ТАСС, цитирана от БТА. Признанието дойде по време на пресконфренция в рамките на сеанс за свръзка членът на руския екипаж на Международната космическа станция (МКС) Александър Скворцов.

Oще по темата

Роскосмос обяви конкурс за космонавти, цивилен стъпва на Луната?

"В условия на безтегловност се спи много удобно", каза той. "Не е нужно да се обръщаш от една страна на друга. Имам виждане за съня - сякаш падаш в кладенец, изчезваш някъде, а след това се събуждаш най-често от звън на будилник", допълни той.

Скворцов поясни, че не помни дали по време на първото си пребиваване на станцията е сънувал. Сега обаче, по време на третия си престой на борда на МКС, той от време на време сънувал.

Колегата му от екипажа Олег Скрипочка отбеляза, че и на Земята, и на МКС рядко сънува поради натоварването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

До АстрифизикДупките не отразяват лазери.

7

И.Б.

преди 4 години

Ето потвърждение и от космонавт, че се спи хубаво в безтегловност. Преведено наземен език означава, че вечер не трябява да се яде, което обстоятелство намалява телесното тегло, спи се по-добре и се предотвратяват кошмарите.

6

Астрофизик

преди 4 години

Разбира се, че кацането на Луната е фалшиво. Всички сме на ясно, че земята НЕ Е сфера , а е плоска и Луната е само една малка дупка в небосвода. А на дупка не можеш да кацнеш!

fallback